4 tips om je tuin onderhoudsvrij te houden

Je tuin onderhouden, je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Niet iedereen is namelijk gezegend met het hebben van groene vingers. Voor de mensen zonder groene vingers is dit de perfecte blog. Wij leggen je namelijk graag 4 tips voor waarmee jij je tuin eenvoudig onderhoudsvrij houdt. Zo geniet je ook zonder groene vingers van je tuin om jouw manier. 

Tip 1: Bedek je volledige tuin

De natuur heeft een sterke wil en zal dan ook zijn gang gaan als je hier geen stokje voor steekt. Zorg er dus in je tuin voor dat je geen kale grond hebt en je op deze manier de natuur niet de kans geeft om zelf te bepalen hoe je tuin eruit komt te zien. Bedek je tuin met tegels en beplanting naar eigen keuze. Als je kiest voor planten, ga dan voor het soort dan niet te veel woekert. Zo ga je op lange termijn de groei van onkruid tegen en dat zorgt uiteindelijk voor minder onderhoud. 

Tip 2: Ga voor grote tegels

Het hebben van grote tegels staat gelijk aan het hebben van weinig voegen. Voegen zorgen voor veel onderhoud en daar is in een onderhoudsvrij tuin geen ruimte voor. Ga de groei van onkruid tegen door grote tegels neer te leggen.

Tip 3: Groen doet goed

Je tuin volledig bedekken met grote tegels is een slimme keuze om onkruid tegen te gaan. Toch brengen tegels niet altijd sfeer met zich mee. Juist de afwisseling tussen tegels en groen zorgt voor een gezellig tuin. De grootste tip die we voor je hebben als het gaat om beplanting in je tuin is het planten van meerjarige groeiers. Deze zullen niet veel uitlopen en dat betekent dat jij niet vaak hoeft te snoeien. Overigens is een gazon ook een optie maar vergt dit vooral in de zomer veel werk. 

Tip 4: Water geven

Water geven is een tijdrovend klusje. Geluk bij een ongeluk hebben we in Nederland vaak regenachtige dagen. Je tuin zal het vaak zonder extra water redden. Mocht het in de zomer toch een lange tijd droog zijn, dan is het noodzaak om je planten water te geven. Zo drogen ze niet uit en geniet je in ieder geval wel van planten die groeien en bloeien. Kies voor planten die weinig water nodig hebben en zet deze in de volle grond, zo zullen zij zichzelf voorzien van het benodigde water. 

 

Geplaatst in: Tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *