DIY: Wijnrek maken

Wijnen, wijnen, wijnen! We hoeven vast niet meer uitleg te geven want dit blog gaat over wijn! Voor velen is het casual drinken van wijn een activiteit voor in het weekend, terwijl anderen niet genoeg krijgen van dit alcoholische druivensap en verder gaan dan enkel het drinken. Zij doen aan heuse collecties wijn en sparen dan ook de mooiste flessen voor speciale gelegenheden. Je wijnvoorraad is iets wat je niet weg wilt stoppen in een hoekje maar het liefst aan iedereen laat zien. Een wijnrek is hier de juiste oplossing voor. In dit blog nemen we je door het proces van het maken van een wijnrek heen zodat jij vol trots je collectie kunt laten zien aan je gasten. 

Hoeveelheid flessen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel flessen wijn je in je wijnrek kwijt wilt. Is jouw verzameling uit de hand gelopen en denk je hier een volledige wand voor nodig te hebben? Of drink je net zo graag wijn als dat je het verzamelt dus is je collectie wat kleiner van grootte? Maak van te voren een goede inschatting van de hoeveelheid flessen en baseer hier je keuze voor de plek van het wijnrek op. Een grote collectie verdient misschien net een prominentere plek dan een kleine verzameling. 

Wijnrek in samenspraak met je interieur

Vervolgens is het noodzaak om te bepalen hoe je je wijnrek vorm gaat geven. Een aantal opties zijn je wijnrek integreren in de muur, ophangen aan de muur, verwerken in een dranken-, voorraad- of boekenkast of je wijnrek aan het plafond ophangen. Daarnaast kun je het wijnrek plaatsen in de keuken, de woonkamer of zelfs in een gang. Het is natuurlijk wel van belang dat je wijnrek past bij je interieur. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur met mooie houttinten, dan staat het niet zo mooi om je wijnrek strak in een muur te verbergen. Laat juist onderdelen van je interieur terugkomen in je wijnrek. Dit kun je doen door te kiezen voor bepaalde materialen en vormen. Eventueel kun je je wijnrek extra in de schijnwerpers zetten door er een spot boven te plaatsen of een lamp te integreren in het design van je wijnrek. 

Laatste tips voor het maken van je eigen wijnrek

We zetten nog een paar laatste tips voor het maken van je eigen wijnrek op een rijtje:

  • Pas op rollende wijnflessen. Zorg dat ze stabiel en stil liggen in je wijnrek.
  • Let bij het plaatsen van je wijnrek op de temperatuur van de ruimte. Het is bijvoorbeeld niet raadzaam om je wijnrek vol in de zon te plaatsen. 
  • Maak je wijnrek stevig genoeg zodat deze niet bezwijkt onder het gewicht van alle flessen wijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *