Een donkere werkplek lichter maken doe je zo

Mensen werken het liefst in een lichte ruimte. Licht brengt namelijk de meeste energie en inspiratie naar boven, iets wat je goed kunt gebruiken tijdens een drukke werkdag. Helaas laat niet elke werkruimte veel licht toe. Het kan zijn dat er weinig ramen zijn of dat je ramen beschut worden door bomen of een andere vorm van beplanting. Ook in donkere ruimtes is het mogelijk om een lichte werkplek te creëren. In dit artikel lees je hoe dat moet!

Optisch meer licht creëren

Het hebben van een raam is niet de enige manier om licht te creëren in je werkplek. Je kunt namelijk ook optisch meer licht creëren en jezelf zo een beetje voor de gek houden. Het klinkt misschien een gek, maar het werkt echt! Je creëert optisch meer licht door de muren zo licht mogelijk te houden. Het licht wat dan binnenkomt reflecteert op de lichte muren om zo het maximale uit het licht te halen. Een lichte kleur hoeft niet standaard wit te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan zachte pasteltinten. Als je het plafond ook in dezelfde kleur mee schildert, haal je het maximale uit de optische look. 

Glim en glans

We gaan nog even door in het creëren van optische illusies. Met glanzende oppervlakken creëer je meer licht in je werkplek omdat het licht op het oppervlak reflecteert. Zet bijvoorbeeld een hoogglans tafel bij het raam. Het licht wat dan binnenkomt wordt maximaal vergroot door de glans. Ook kun je accessoires neerzetten zodat de glans hier en daar terugkomt in de algehele look van je werkplek. 

Spiegels aan de muur

Het is een eeuwenoude truc maar het strategisch plaatsen van spiegels zorgt voor licht in elke donkere ruimte. Door middel van de weerkaatsing van het licht in de spiegel(s) creëer je eenvoudig een ruimtelijk gevoel. Denk dus goed na over de plek van de spiegel. Het liefst plaats je deze tegenover het raam zodat je optimaal geniet van de spiegeling van het licht. Ook een spiegel in de buurt van een lamp kan bijdragen aan het creëren van licht in een donkere werkplek. 

Trek buiten door naar binnen

We raden het aan om je werktafel aan het raam te plaatsen. Op een mooie, zonnige dag sla je dan de ramen open en waan je je praktisch buiten in de natuur. Op deze manier pak je het meeste licht mee en krijg je ook nog een frisse neus. Werken in de natuur bevordert concentratie en plezier dus even de handen uit de mouwen en verplaats je werktafel naar het raam! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *