Een loze schouw, wat kun je ermee?

De meningen over schouwen zijn verdeeld. De ene sloopt ‘m er het liefst direct uit terwijl de ander het een prachtig onderdeel vindt van de uitstraling van de ruimte. Hoewel de schouw voorheen werd gebruikt als bron van warmte en licht, is het hedendaags meer een extraatje dan een benodigdheid. Wij zijn van mening dat een schouw bijdraagt aan de sfeer in een ruimte en een echte eyecatcher is als je er iets moois van maakt. In dit blog geven we je graag een aantal tips om dit te bewerkstelligen. Want een loze schouw is in onze ogen niet per definitie verloren ruimte, het is juist een sfeervolle toevoeging waar je goed gebruik van moet maken!

Wel of geen haard

Tegenwoordig hebben we onze bron van verwarming in huis gemoderniseerd en is een schouw niet per se nodig om ons te voorzien van warmte. Toch blijft het altijd een optie, wel of geen haard? Een knisperend vuurtje op de achtergrond wordt door velen als sfeervol en gezellig ervaren. Helaas hoort dit niet in elk huis tot de mogelijkheden waardoor de typische haard niet tot de opties behoort. Echter is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor een niet echte haard. Denk bijvoorbeeld aan een elektrisch exemplaar of een die werkt op gas. Zo is het toch mogelijk om te genieten van een sfeervol vuurtje in huis en is een schouw toch niet zo’n loos object als je wellicht voor ogen had. 

Centre of attention

In veel huiskamers is de zithoek het centrale punt van de woonkamer. De bank en stoelen zijn gecentreerd rondom het tv meubel. Als je dit niet ziet zitten moet je je loze schouw de centre of attention maken. Zorg voor een eyecatcher gehalte door verschillende lichtbronnen te plaatsen in en rondom de schouw. Kies bijvoorbeeld voor een groot windlicht aangevuld met andere kandelaars, waxinelichthouders en lichtbronnen. Op deze manier wordt je schouw gegarandeerd een sfeervol onderdeel van de ruimte. 

Pronkstuk

De schouw wordt een heus pronkstok als je deze op een slimme manier aankleed. Een schouw zorgt voor voldoende ruimte om al je boeken, schilderijen, fotolijsten en overige dierbare bezittingen op kwijt te kunnen. Kleed je schouw zo bont aan als je zelf wilt. Ben je bijvoorbeeld een echte boekenwurm? Leg dan al je boeken in de schouw en stapel dit tot de nok vol. Zo maak je echt een statement en berg je eenvoudig je boekencollectie op. Ben je echter meer van de kunst? Laat de schouw dan onderdeel zijn van je ‘gallery wall’. Betrek je schouw bij de muur en kleed deze als één geheel aan met jouw kunstwerken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *