Houd je kantoor zomers koel met deze tips

Het is heerlijk als zomers het zonnetje weer gaat schijnen en de temperaturen oplopen tot tropische gemiddelden. Echter moet er ook gewerkt worden en komt het dus voor dat je deze zomerse dagen op kantoor doorbrengt. Dan is het natuurlijk wel van belang dat het zomers goed uit te houden is op kantoor. Te warme kantoren leiden namelijk tot een verlies van concentratie en een lagere productiviteit. Dus, koelen maar! In dit blog geven we je handige tips om ook de zomermaanden koel door te brengen op kantoor.

Een airco en alternatieven

De meeste kantoorgebouwen hebben standaard een aircosysteem. Mochten de temperaturen echter zo hoog oplopen dat het ingebouwde aircosysteem niet voor genoeg verkoeling zorgt, geen zorgen. In dat geval zijn er gelukkig genoeg alternatieven om alsnog verkoeling te verzorgen op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele airco. Deze is niet in staat om het hele kantoor te verkoelen, maar is wel geschikt voor één specifieke ruimte. Ook een ventilator of luchtkoeler zijn hier goed alternatieven voor. Met een lekker briesje kom jij ook de heetste zomerdagen door. 

Zonwering

Vanzelfsprekend is de zon de boosdoener van de hoge temperaturen. Hoewel je op het strand de zon aanbidt, houd je hem het liefst zo veel mogelijk buiten als je op kantoor aan het werk bent. Om het kantoor koel te houden is het raadzaam om het felle zonlicht zo veel mogelijk te weren. Zonlicht op de ramen verwarmt namelijk in een snel tempo de ruimte op. Voorbeelden van zonwering zijn goede luxaflex of zonwerende gordijnen. De ramen weren tegen de zon zorgt niet voor het meest gezellig aan- en uitzicht, maar het helpt wel tegen de warmte.

Koele drankjes

Een kantoor zou een kantoor niet zijn zonder koffiezetapparaat. Veel mensen gebruiken een bak koffie om de dag überhaupt op te starten. Op een zomerse dag is het echter af te raden om meermaals koffie te drinken. Cafeïne trekt namelijk het vocht uit je lichaam en hierdoor droog je snel uit. Aangezien warme dagen vragen om voldoende hydratatie is een bakje koffie of thee minder een goed idee. Neem in plaats daarvan een koude versnapering zoals water.

Neem pauze

Het is voor een lichaam niet goed om de hele dag in een warme ruimte te zitten. Helemaal als je ook nog eens aan het werk bent en hierdoor fysieke en/of mentale spanning levert. Houd de signalen van je eigen lichaam in de gaten en neem op tijd een pauze. Buiten een rondje lopen van een minuut of vijf is vaak al voldoende om je hersenen even op nul te zetten. Hierna ga je weer met een frisse blik aan het werk zonder dat je wegdrijft in het opgewarmde kantoor. v

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *