How to: Een vakantiegevoel in je eigen tuin

Wist je dat je voor een heerlijke vakantie weg de deur niet eens uit hoeft? Geen eindeloos gedoe op het vliegveld en oncomfortabele vlieg- of autoreizen naar het verre zuiden. Met een vakantie in eigen land kom je sneller in vakantiemodus. Helemaal als je je vakantiegevoel naar je eigen tuin haalt. Dichterbij kan eigenlijk niet! Nu wil je je natuurlijk wel wanen in een oase van rust en sfeer om ook thuis in je eigen tuin dat ultieme relaxte vakantiegevoel te ervaren. Met een paar kleine aanpassingen maak je van elke tuin aan vakantie-waardige tuin. Volg de stylingtips in dit artikel en geniet binnen een mum van tijd van het perfecte vakantiegevoel in je eigen tuin. 

Comfortabele zit

Een belangrijk onderdeel van het ervaren van een lekker vakantiegevoel is het hebben van een comfortabele zit. Een plek waar je even met de benen omhoog kunt om dat boek wat al te lang op de stapel ligt eindelijk eens open te klappen. Of om al je vrienden uit te nodigen en onder het genot van een drankje de hele avond gezellig te borrelen. Zorg dus voor een (tuin)bank of loungeset waar je heerlijk tot rust kan komen maar die ook groot genoeg is voor het ontvangen van gasten. Kleed dit overigens aan met frisse kussens en zomerse accessoires en je zithoek is zomerproof.

Schaduwplek

Bij een comfortabele zit hoort ook de optie om in de schaduw te zitten. De Nederlandse zomers worden steeds warmer en met die reden is het fijn om ook in je eigen tuin een schaduwplekje te hebben. Weer de zon met een overkapping of een afdak. Vind je deze opties te permanent en/of te veel moeite kosten? Bekijk dan eens de opties die een schaduwdoek je geeft. Een schaduwdoek is eenvoudig te monteren en zorgt niet enkel voor schaduw, het laat je ook droog en wel buiten zitten bij een klein regenbuitje. 

Zoek het water op voor verkoeling

Het water in om de verkoeling op te zoeken is geen gekke gedachte bij temperaturen boven de 25 graden. Een zwembad is natuurlijk het ultieme middel tegen de warmte, maar een zwembad neemt wel veel ruimte in de tuin in beslag. Tevens is het vullen en schoonhouden van een zwembad niet onderhoudsvriendelijk. Heb je wel eens gedacht aan het neerzetten van een gazonsproeier? Koop een sproeier met een grote kop waardoor het water op meerdere punten naar buiten komt. Heerlijk om energiek doorheen te rennen op zoek naar verkoeling. 

Buiten koken

Op vakantie ben je het liefst de hele dag buiten. Als je dus thuis in je eigen tuin de vakantie gaat vieren, wil je ook thuis de hele dag buiten zijn. Kies er dus ook voor om buiten te koken. Dit gaat natuurlijk eenvoudig met een barbecue, maar een buitenkeuken laat jou ook avonden lang koken onder de sterren. 

 

Geplaatst in: Tuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *