Ideale tuinmeubels kiezen doe je zo

Op mooie dagen spendeer je veel tijd in de tuin. Je wilt immers genieten van de zon en het buitenleven. Dan is het wel fijn om een mooie set tuinmeubels te hebben. Voor alle verschillende soorten en maten tuinen zijn ideale tuinmeubels te vinden. Misschien dat jij het nog niet helemaal ziet zitten op je balkon van een paar vierkante meter, maar ook daar maak je met de juiste tuinmeubels een echt buitenparadijs van!

Een bar in je tuin

Waar de meeste tuinen een tafel met stoelen hebben, is een bar een goede oplossing voor een tuin van kleiner formaat. Met een bar werk je namelijk de hoogte in en neem je hierdoor relatief weinig ruimte in beslag. Een bar zorgt er namelijk voor dat je niet alleen zitplaatsen creëert, ook is het mogelijk om aan de bar te staan. Zo heb je in één klap dubbel zoveel ruimte. Daarnaast brengt een bar ook direct een andere sfeer met zich mee dan de gebruikelijke tafel met stoelen. Houd jij dus wel van een borrel en nodig jij graag je vrienden en familie uit? Dan is een bar een ideaal tuinmeubel die past bij jouw wensen en behoeften. 

Probeer eens een andere vorm uit 

We halen graag nogmaals de standaard keuze van de meeste mensen aan, dat is namelijk het plaatsen van een tafel. Een rechthoekige tafel nog wel. Deze keuze hoeft echter niet zo vast te staan want een andere vorm tafel kan jouw tuin juist een upgrade geven. Heb je wel eens gedacht aan een ronde tafel? Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag dan een vierkant of rechthoekig exemplaar. Daarnaast schuif je makkelijk aan aan een ronde tafel en is het mogelijk om alle tafelgasten aan te kijken. Wel zo gezellig als je met elkaar in de tuin zit. Met een paar mooie stoelen om je ronde tafel heen is je tuinmeubelset compleet.  

Ga voor kleur

Een tuin haalt de meeste kleur uit de bloemen en planten die erin staan. Wat veel mensen echter vergeten is dat je nog extra kleur toe kunt voegen door te kiezen voor gekleurde tuinmeubelen. Ga bijvoorbeeld voor stoelen in verschillende kleuren. Als je de kleuren van de stoelen terug laat komen in overige accessoires vormt het alsnog één geheel en wordt je tuin geen dierentuin van kleuren. Soms zorgt juist het toevoegen van kleur voor rust. Daarnaast is het ook een optie om te spelen met verschillende houtsoorten. Een tafel van teakhout zorgt voor warmte en geef je een stoer randje door voor een onderstel van aluminium te gaan.  

Geplaatst in: Tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *