In 3 stappen een landelijke stijl in de slaapkamer

In een slaapkamer met landelijke stijl staat het buitenleven voorop. Houd een oude boerderij in je achterhoofd en probeer dit te vertalen naar een sfeervolle slaapkamer. Een landelijke inrichting typeert zich door materialen als hout, linnen en riet en kleuren die dichtbij de natuur staan. Kortom, puur natuur met een aardse look. Begeef jij je graag in een slaapkamer die natuurlijk en modern aanvoelt, dan is het doorvoeren van een landelijke stijl in je slaapkamer echt iets voor jou. In dit blog leggen we je in 3 stappen uit hoe je deze stijl doorvoert in je slaapkamer.

Natuurlijke materialen

Zoals hierboven al staat beschreven, is een landelijke stijl een stijl die dicht bij de natuur staat. Een landelijke slaapkamer staat bol van pure materialen zonder al te veel poespas en opsmuk. Bij natuurlijke materialen moet je denken aan linnen gordijnen, een bed van bamboe, beddengoed van crispy katoen en rotan accessoires. Deze materialen zijn op z’n mooist wanneer je gaat voor natureltinten. Dit maakt het combineren van verschillende materialen ook erg eenvoudig. Zolang de tinten bij elkaar passen en binnen het ‘natuurlijke-spectrum’ vallen, zit je goed.

Stoere vloer

Helaas heb je niet in elke woning iets te zeggen over de vloer. Mocht je toch voor de keuze staan en je wilt graag een landelijke stijl doorvoeren in de slaapkamer, kies dan voor een stoere vloer. Met een tegelvloer of stoere planken creëer je een robuuste stijl die een perfecte basis vormt voor je landelijke slaapkamer. De natuurlijke materialen van de meubels contrasteren mooi met de stoere vloer. Gek genoeg vormt het juist daarom een sfeervolle algehele look. Is je budget echter minder toereikend, leg dan laminaat of pvc. Zolang de kleur natuurlijk is en past bij je meubels, creëer je ongetwijfeld een stoere en landelijke slaapkamer.

De muren

Ook de muren mogen niet vergeten worden in het creëren van een landelijke slaapkamer. De muren wil je namelijk meetrekken in het geheel. Dit doe je door de muur in natuurtinten te bekleden. Geschikte natuurtinten voor een landelijke slaapkamer zijn zand, beige, taupe, terra, donkerbruin of zelfs zwart. Wees dus niet te voorzichtig met witte muren, want die worden snel saai. Zolang je je muren niet op de voorgrond laat komen, past elke kleur bij een landelijke slaapkamer. Als je maar zoekt naar een mooie balans tussen kleur, natuurtinten en de (natuurlijke) materialen. Zo heb jij in een handomdraai een landelijke slaapkamer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *