Waarom de lampenkap weer helemaal terug van weggeweest is

Als je aan een lampenkap denkt, schieten waarschijnlijk als eerst een aantal beelden van lampenkappen uit de 20e eeuw voorbij. Een oubollige kap van stof of glas is dan ook helemaal wat past bij die periode. Echter is de lampenkap een ontwikkeling doorgegaan waardoor het stoffige oude beeld plaats heeft gemaakt voor een modieuze en bijtijdse look. In dit blog leggen we je graag uit waarom de lampenkap weer terug van weggeweest is. Wellicht dat we je overtuigen en je hierdoor op jacht gaat voor een mooie lampenkap in jouw woning! 

Bron van licht

Dat een lamp zorgt voor licht is natuurlijk een gegeven. Dat een lampenkap hier echter ook invloed op heeft wist je misschien nog niet. Het materiaal en de kleur waar de lampenkap van is gemaakt hebben namelijk invloed op het licht in de ruimte. Welke sfeer wil je creëren en wat voor lampenkap past hierbij? Kies je voor donkere tinten en stevige materialen zoals velours of dicht geweven textiel? Dan zal je een warme en elegante uitstraling krijgen omdat deze stoffen en kleuren weinig licht doorlaten. Een lampenkap met lichte tinten en luchtige materialen zoals linnen en katoen zorgen daarentegen voor een frisse uitstraling. Na het kiezen van een lampenkap rest je enkel nog de keuze voor de lichtbron. Zorg dat deze in harmonie is met je lampenkap en met de sfeer in de ruimte. Zo krijg gegarandeerd een prachtige bron van licht. 

Eenheid en rust

We hebben het vooralsnog steeds over een enkele lampenkap gehad, maar wist je dat een aantal verschillende lampenkappen juist zorgt voor eenheid en rust in de ruimte? Een lampenkap is namelijk een teamspeler en een combinatie van meerdere lampen geven jouw ruimte echt een complete look. Laat je lampen als één geheel samensmelten door een zorgvuldige afweging te maken in materiaal- en kleurkeuze. De lampenkap is weer terug van weggeweest omdat je oneindig kunt spelen met vloerlampen, tafellampen, wandlampen en sfeerlampen. 

De vorm

Tot slot heb je nog een belangrijke factor die meespeelt in de terugkeer van de lampenkap, namelijk de vorm. De meeste lampenkappen zijn rond en glooiend van vorm en verspreiden op deze manier het licht op een gelijkmatige wijze. Toch is het juiste de uitdaging om verder te kijken dan deze standaard vorm. Heb je wel eens gedacht aan een ovale, vierkante, rechthoekige of aflopende vorm? Hoe organischer de vorm, hoe beter je lampenkap opvalt en je echt een statement maakt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *