Welke meubels passen er bij een Scandinavisch interieur?

Een Scandinavisch interieur staat voor licht, minimalistisch en ruimtelijk. Met behulp van kalme kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen creëer je eenvoudig een oase van rust volgens Scandinavische maatstaven. In dit blog lees je alles over hoe je deze oase van rust ook doorvoert in je eigen huis door middel van het uitkiezen van Scandinavische meubels.

Kalme kleuren

In een Scandinavisch interieur staat ‘Less is more’ centraal. Het is van cruciaal belang om te weten wat goed staat en wanneer je genoeg meubels hebt. Het draait hier namelijk om de kunst van het weglaten. Kalme kleuren zijn in een Scandinavisch interieur zo populair omdat de zon in Scandinavië vroeg ondergaat. Met neutrale en lichte tinten in je huis bewaar je toch nog even het licht, ook al is de zon allang achter de horizon verdwenen. Kalme kleuren waar je aan moet denken zijn: wit, zwart, lichtblauw en grijstinten. Dit kleurenpallet geef je nog wat extra charme door het toevoegen van poederachtige pastellen en lichte houtkleuren. 

Strakke lijnen

Wat je vervolgens nog meer kunt doen om een Scandinavische oase van rust te creëren in je huis, is het doorvoeren van strakke lijnen. Deze strakke lijnen vind je terug in je meubels, maar voer je ook door in de rest van je huis. Denk bijvoorbeeld aan glad gestucte muren en strakke vloerplinten. Waar ze in Scandinavië dol op zijn is designmerken. Een Scandinavisch interieur is pas echt af als er minstens één design pronkstuk in te vinden is. Een paar designmerken uit Scandinavië zijn Ferm Living, Hay en Muuto. Zij stoppen naadloos karakteristieke vormen en kleuren in een Scandinavisch jasje en laten meubels een lust voor het oog zijn. Geen ‘lompe’ meubels of meubels met frutsels. Hoe strakker de lijnen, hoe beter. 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen maken een Scandinavisch interieur helemaal af. Hout is een goed voorbeeld van licht en dun materiaal wat je vaak terugziet. Niet alleen in de meubels, ook in de rest van het huis. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, een houten wand of een keuken compleet gemaakt van hout. Lichte houtsoorten zoals beuken-, berken- en essenhout zijn mooie houtsoorten die passen bij een licht en modern interieur. In de accessoires vind je vaak natuurlijke materialen terug in de vorm van bamboe en riet. 

Veel groen

Tot slot kan groen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. Groene planten geven de ruimte wat meer kleur en brengen sfeer met zich mee. Overigens zuiveren planten ook nog eens de lucht. Dus niet alleen is het toevoegen van groen mooi, ook draagt het bij aan je gezondheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *